Å lage film er en stor jobb. Det er mye å tenke på, og man må være både kreativ og teknisk, sjef og lagspiller på en gang. Vi i Revers Produksjon liker travle arbeidsdager og nye utfordringer. I tillegg elsker vi å jobbe visuelt og synes det er gøy å skape nye konsepter, idéer og ting man ikke har sett før - det er noen av de største grunnene til av vi driver med nettopp film! I denne posten får du en liten innføring i hvordan vi lager film, og hva det vil si for deg som kunde.

Vårt ønske er å levere kvalitetsfilmer som gir resultater for våre kunder, og det er viktig for oss at du som kunde opplever et godt samarbeid og føler at dine interesser blir ivaretatt gjennom hele prosessen. En Revers produksjon foregår sånn circa som følger:

 

Idé

Som kunde kan du komme til oss med alt fra en tanke om hva filmen skal oppnå til en fiks ferdig idé med et klart mål og et manus. Vår jobb er å hjelpe deg med å realisere din film på best mulig måte.

Det først vi gjør er å ta en prat med deg om hva målet med filmen er, hvilke flater filmen skal publiseres på, og hvem den skal nå. Etter at vi har hvem - hva - hvor på plass planlegger vi den filmen som best mulig kan klare å nå målene dine. Vi bestemmer hva slags uttrykk filmen skal ha, hva den skal si, ca. hvor lang den skal være, om den skal legge vekt på tekst eller tale og så videre. Når vi har bestemt alle disse tingene skriver vi et manus, og så går vi til neste fase.

Foto: Silje Kleven

Foto: Silje Kleven

 

Pre-produksjon

I denne fasen planlegger vi filmen i detalj. Alt fra skuespillere, locations og valg av musikk til avtaler og budsjetter skal på plass. Vi lager storyboards, moodboards og eventuelt et treatment (en grundig beskrivelse av den endelige filmen)  så du får en følelse av og et visuelt holdepunkt for hvordan filmen din ender opp. I tillegg skaffer vi det som trengs til innspillingen, lager planer for innspillingsdagene og klippen og setter sammen det ideelle crewet for jobben.

Vi holder deg løpende oppdatert gjennom pre-produksjonsfasen, og du har muligheten til å komme med innspillinger underveis. Når vi er klare til å gå i gang med innspillingen tar vi et møte hvor du du godkjenner treatment og endelig budsjettforslag før vi starter neste fase.

 

Innspilling

Foto: Lillian Julsvik

Foto: Lillian Julsvik

Det er på innspillingsdagen(e) vi virkeliggjør idéen. Her får vi hver frame til å funke best mulig og tilpasser alle detaljer av produksjonen til å fungere på skjermen det skal vises på til slutt. Vi har et team med dyktige mennesker på location som sørger for at både lyd og bilde blir ypperlig, og følger planene lagt under pre-produksjonsfasen slik at vi holder oss innenfor tids- og budsjettrammer.

Det kreves mange mennesker med forskjellige talenter for å lage en film. Revers har et stort nettverk av samarbeidspartnere (sminkører, skuespillere, fotografer, musikere, m.flere) og bedrifter (animasjonsstudio, lydsudio osv.) vi regelmessig jobber sammen med på produksjoner, og kan hente inn spesialkompetanse dersom dette er nødvendig for filmen.

 

Post-produksjon

DaVinci Resolve Best i Tekst Samtext Grading Champagne Revers Produksjon Event Film

Alt det som skjer etter innspillingen er post-produksjon. Denne fasen består av en redigeringsprosess hvor du vil få mulighet til å komme med tilbakemeldinger og endringer mellom hvert ledd i prosessen.

Offline

Offline-klipp er der vi setter sammen de forskjellige klippene fra innspillingen til en film. Vi forholder oss til manuset og dine mål som grunnlag og jobber for å fortelle det du ønsker på mest mulig effektfull måte.

Online

Her gjør vi justeringer på offline-klippen og legger på alt av effekter i form av animasjoner, spesialeffekter, overganger, titler, supringer og så videre.

Lyddesign

Lydkvaliteten har mye å si for hvordan en film oppleves av seeren. I denne fasen sørger vi for at lyden fra opptak er støyfri og synkronisert, at all dialog høres bra ut og at volum er godt justert gjennom hele filmen. Vi legger også på musikk og eventuelle effektlyder eller bakgrunnslyder.

Grading

Grading er siste finish av filmen. Vi justerer farger og gir filmen en helhetlig look etter ditt ønske. Vi tilpasser selvsagt også filmen for visning på den/de plattformene du skal bruke den på.

Presentasjon

Til slutt i prosessen tar vi et møte og går vi gjennom filmen med deg. Filmen blir presentert som et ferdig produkt. Så fort du har godkjent filmen får du fila og kan ta den i bruk med en gang! 

 

 

Solveig Bakken Silje Kleven Revers Produksjon Klare for oppdrag Ninja Film Oslo

Jobber du med oss kan du være akkurat så involvert som du ønsker i arbeidet med din film. Vil du gi oss fullt ansvar er det noe vi gjerne tar på oss, men om du ønsker å være med i hele planleggingsfasen og være tilstede når vi spiller inn filmen legger vi til rette for det. Du er kunden, og filmen blir laget på dine premisser.

 

Denne beskrivelsen er generell og gjelder ikke nødvendigvis for våre Raskt og Rimelig Produksjoner.

Du kan lese mer om våre forskjellige tjenester her, eller sende oss en mail på kontakt@reversproduksjon.no dersom du lurer på noe.

 

Comment